Επίσκεψη στην 338 Μ Δ/Β


Την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας "Αναχαίτιση", επισκέφτηκαν την 338 Μ Δ/Β η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας και επιχειρεί με αεροσκάφη F-4E Phantom II AUP.

Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες στο Γραφείο Ασφαλείας της Πτέρυγας, μεταβήκαμε στο γραφείο του Διοικητή της 338 Μ Δ/Β Αντισμηνάρχου (Ι) Άγγελου Καλλιγαρίδη, όπου εκτός από τον κ. Μοίραρχο ήταν παρών και ο Διοικητής της 117 ΠΜ, Σμήναρχος (Ι) Ευθύμιος Χαραλαμπίδης.

Στην συνέχεια, συνοδεία του κ. Μοιράρχου, μεταβήκαμε στον χώρο του Leak Check όπου παρακολουθήσαμε τους τελευταίους προ των απογειώσεων ελέγχους και την απογείωση των μαχητικών και μετά μεταβήκαμε στο βόρειο άκρο του διαδρόμου, ώστε να δούμε τα μαχητικά που σιγά – σιγά είχαν αρχίσει να επιστρέφουν.

Η ώρα είχε πάει 12:00 και ο δείκτης δυσφορίας λόγω υψηλής θερμοκρασίας είχε ανέβει πάρα πολύ. Αυτό είχε σαν συνέπεια την αναβολή όλων των απογειώσεων του 2ου ημερήσιου κύματος. Έτσι, μεταβήκαμε εκ νέου στα κτήρια της 338 ΜΔ/Β, όπου ακολούθησε συζήτηση με τον κ. Μοίραρχο και τα στελέχη της Μοίρας. Εκεί, παραδώσαμε αναμνηστικά για την επέτειο των 60 χρόνων της Μοίρας, ενώ δεχθήκαμε και ένα δώρο από τον κ. Καλλιγαρίδη εκ μέρους όλων των στελεχών, για την συνεισφορά του Συλλόγου μας στην γιορτή για την επέτειο των 60 χρόνων της Μοίρας. Ήταν μία σύνθεση που απεικονίζει το επετειακό αεροσκάφος μαζί με τα επετειακά σήματα, υπογεγραμμένο από όλους ιπταμένους της Μοίρας.

Καθώς είχαμε την άδεια να παραβρεθούμε και στις απογειώσεις και προσγειώσεις του νυκτερινού κύματος, καθορίστηκε η ώρα επιστροφής μας στην Μοίρα και αποχωρήσαμε από την Αεροπορική Βάση.
Στις 19:00 βρεθήκαμε και πάλι στην 117 ΠΜ. Μεταβήκαμε στις εγκαταστάσεις της Μοίρας όπου αρχικά παρακολουθήσαμε  τις διαδικασίες εκκίνησης των αεροσκαφών και μετά πήγαμε στον πύργο ελέγχου από όπου παρακολουθήσαμε όλη τη νυχτερινή δραστηριότητα της μονάδας.
Μετά την τελευταία προσγείωση, ευχαριστήσαμε τον κ. Μοίραρχο για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία και αποχωρήσαμε από τη μονάδα έχοντας αποκομίσει μοναδικές εμπειρίες.
Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη για την έγκριση του αιτήματός μας, το Γρ. Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΑ για την προώθηση του αιτήματος, τον Διοικητή της 338 ΜΔ/Β, Αντισμήναρχο (Ι) Άγγελο Καλλιγαρίδη, τον Προϊστάμενο Ασφαλείας της 117 ΠΜ, Επισμηναγό (Ι) Δημήτριο Βαρσαμή, τον συνοδό μας, Υποσμηναγό (Ι) Ηλία Χρυσάκη, καθώς και όλα τα στελέχη της Μοίρας που με τις ενέργειές τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της επίσκεψής μας.