338 ΜΔ/Β – 60 χρόνια


Την Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκαν στην 338 Μοίρα, στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση της Μοίρας. Ο Σύλλογος μας, μετά από πρόσκληση του Διοικητή της 338 ΜΔ/Β, παρευρέθη στην 117 Πτέρυγα Μάχης για τον εορτασμό.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Φώτιος Κρεβάικας, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Σπυρούλιας, οι Διοικητές της 117 ΠΜ και του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής, παλαιοί Διοικητές, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, πολιτικό προσωπικό που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Μοίρα και πλήθος προσκεκλημένων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε πτητική επίδειξη τεσσάρων αεροσκαφών F-4E Phantom II AUP, ένα εκ των οποίων με επετειακό διάκοσμο.

Μετά την προσγείωση των αεροσκαφών της πτητικής επίδειξης, δύο εκ των αεροσκαφών στάθμευσαν στην πίστα δίπλα στην οποία ήταν ο χώρος της εκδήλωσης και πλήθος κόσμου έσπευσε να συγχαρεί τους ιπταμένους και τεχνικούς της Μοίρας. Μετά την στάθμευση των αεροσκαφών, ο επικεφαλής του σχηματισμού, παρέδωσε στον αρχαιότερο εν αποστρατεία παριστάμενο αξιωματικό αναμνηστική πλακέτα.

Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε και ένα στατικό F-4E Phantom II AUP της 338 ΜΔ/Β το οποίο έφερε επιχειρησιακό οπλισμό. Στους φορείς οπλισμού ήταν αναρτημένα ένα ατρακτίδιο πλοήγησης – σκόπευσης Litening II, μια GBU-10 (με πολεμική κεφαλή MK-84), μία GBU-24/B (BLU-109) και δύο AIM-120B AMRAAM.

Σε ανάμνηση της παρουσίας μελών του Συλλόγου μας, στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από την σύστασή της, παραδόθηκαν αναμνηστικά, από τον Πρόεδρο του ΔΣ Του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Π.Α. “Αναχαίτιση” στον Διοικητή της 338 ΜΔ/Β Αντισμήναρχο (Ι) Άγγελο Καλλιγαρίδη.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή της 338ΜΔΒ Αντισμήναρχο (Ι) Άγγελο Καλλιγαρίδη, για την τιμή που μας έκανε να επιλέξει τον σύλλογο μας για να απευθύνει το κάλεσμα του και για την προβολή της εκδήλωσης μέσα από τον ιστότοπο μας και για την πρόσκληση που μας απηύθυνε και στο πρόσωπό του συγχαίρουμε το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό για την τέλεια οργάνωση της εκδήλωσης.

Εκ μέρους όλων των φίλων της ΠΑ, ευχόμαστε

Καλές και ασφαλείς προσγειώσεις στην 338ΜΔ/Β