Επίσκεψη στο Σχολείο Όπλων Τακτικής


Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ" επισκέφτηκε το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των αεροπορικών δραστηριοτήτων του Σχολείου Όπλου Τακτικής της εκπαιδευτικής σειράς του 2012, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του και σε συνεργασία τόσο με την Ασφάλεια του ΚΕΑΤ, όσο και με τoν προϊστάμενο Ασφαλείας της 117ΠΜ Επισμηναγό (Ι) Παναγιώτου μπόρεσε να παρακολουθήσει τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις των αεροπλάνων που λαμβάνουν μέρος στην σειρά.

Μαχητικά αεροπλάνα 2ης και 3ης γενιάς από τις Μοίρες του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και ελικόπτερα ενταγμένα στα επιχειρησιακά σχέδια και εκμεταλλευόμενα στο έπακρο από τους επιδέξιους εκπαιδευόμενους αλλά και έμπειρους εκπαιδευτές του ΣΟT εξασκούν τις δεξιότητές τους στην αεροπορική μάχη. Ενταγμένα σε COM.A.O. (Combined Air Operations) τα 2ης γενιάς Α-7E Corsair II και τα εκσυγχρονισμένα F-4E Phantom II AUP μαζί με τα εξελιγμένα 3ης γενιάς F-16 και Mirage 2000 επιδιώκουν και αναζητούν το βέλτιστο αποτέλεσμα με όσο το δυνατόν λιγότερους πόρους και απώλειες.

Άλλωστε το έμβλημα του ΣΟT, ο Δούρειος Ίππος αποδεικνύει τον τρόπο σκέψης και εκπαίδευσης των επίλεκτων στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη για την έγκριση του αιτήματός μας, το Γρ. Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΑ για την προώθηση του αιτήματος, τον Διοικητή της 117 ΠΜ Σμήναρχο (Ι) Ευθύμιο Χαραλαμπίδη, τον προϊστάμενο του Γραφείου Ασφαλείας της 117 ΠΜ Επισμηναγό (Ι) Ιωάννη Παναγιώτου, τον Διοικητή του ΚΕΑΤ Σμήναρχο (Ι) Αθανάσιο Σταθιά, τον Διοικητή του ΣΟΤ Αντισμήναρχο (Ι) Γεώργιο Τριαντάρη, το Γραφείο Ασφαλείας του ΚΕΑΤ, τους συνοδούς αξιωματικούς και το λοιπό προσωπικό της μονάδας, που με τις ενέργειές τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της επίσκεψής μας.