Επίσκεψη στην 31 ΜΕΕΔ & 384 ΜΕΔ


Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας "Αναχαίτιση", πραγματοποίησαν επίσκεψη στην 31 Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ) και στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης (ΜΕΔ) οι οποίες εδρεύουν στην 112 ΠΜ στην περιοχή της Ελευσίνας.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το διοικητήριο της 31 ΜΕΕΔ όπου συνομιλήσαμε με τον Μοίραρχο. Ακολούθησε μια εκτενής παρουσίαση της 31 ΜΕΕΔ από τον Μοίραρχο και τον ΑΕ. Στην συνέχεια μεταβήκαμε στον χώρο εκπαίδευσης όπου και παρακολουθήσαμε την εκπαιδευτική δραστηριότητα της ημέρας (καταρρίχηση από πύργο 25 μέτρων με τις δύο χρησιμοποιούμενες τεχνικές – Fast Rope και rappel, παροχή πρώτων βοηθειών μάχης από εξειδικευμένο προσωπικό). Ακολούθως μεταβήκαμε εκ νέου στο διοικητήριο της 31 ΜΕΕΔ όπου έγινε παρουσίαση οπτικοοακουστικού υλικού από την εκπαίδευση των υποψηφίων στελεχών της Μοίρας και ανταλλαγή αναμνηστικών
 
Προς το μεσημέρι μεταβήκαμε στις γνώριμες – από παλαιότερη επίσκεψή μας – εγκαταστάσεις της 384 ΜΕΔ. Στον χώρο του briefing μας έγινε ενημέρωση για τις αποστολές που αναλαμβάνει η Μοίρα  και παρουσίαση από video κάποιων από αυτές τις αποστολές.

 

 
Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Τσαντηράκη Αντώνιο για την έγκριση του αιτήματός μας, το Γρ. Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΑ για την προώθηση του αιτήματος, τον Διοικητή της 31 ΜΕΕΔ, τον ΑΕ της Μοίρας, τον Διοικητή της 384 ΜΕΔ Αντισμήναρχο (Ι) Χυτήρη Κίμωνα, τον Προϊστάμενο Ασφαλείας της 112 ΠΜ Επισμηναγό (Ι) Τζινιέρη Νικόλαο, τους συνοδούς μας Υποσμηναγό (ΥΑΔ) Χειλά Σπυρίδωνα και Ανθυποσμηναγό (ΤΟΠ) Δέδε Παναγιώτη, καθώς και όλα τα στελέχη των μοιρών που με τις ενέργειές τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της επίσκεψής μας.