Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη


Στις 23 Μαΐου του 2006 ο Σμηναγός (Ι) Κώστας Ηλιακής υπερασπιζόμενος την Πατρίδα μας και εκτελώντας διαταγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αναχαιτίζει οπλισμένα Τουρκικά αεροπλάνα που έχουν εισβάλει στην Ελληνική Επικράτεια. Η αδιαλλαξία των Τούρκων εισβολέων έχει ως αποτέλεσμα την εναέρια σύγκρουση του αντιμαχόμενων αεροπλάνων και τον θάνατο του Έλληνα Αξιωματικού.

Την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο “Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη”, στη νήσο Κάρπαθο, ενώ έγινε υπερπτήση ζεύγους αεροσκαφών F-16.

Στην εκδήλωση παρευρέθη αντιπροσωπία Μελών του Πανελλήνιου Σύλλογου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας «Αναχαίτιση», που βρέθηκε στην ακριτική Κάρπαθο για να τιμήσει με την παρουσία του την θυσία του Σμηναγού (Ι) Κώστα Ηλιάκη. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Σωτήριος Λάβαρης είχε την τιμή να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο που βρίσκεται στην Κάρπαθο κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα.

 

 

 

 

 

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Φραγκούλης Φράγκος, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Βύρωνας Πολύδωρας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών και πλήθος κόσμου. Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη για την χορήγηση της σχετικής άδειας καθώς και το προσωπικό του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΑ για την διεκπεραίωση του αιτήματος.