Επίσκεψη στην 343Μ


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας «ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ» επισκέφτηκε στις 29 Μαρτίου την αεροπορική βάση της Σούδας και συγκεκριμένα την 343 Μ.

  Θερμή υποδοχή μας επιφύλαξε ο Μοίραρχος της 343Μ με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε αναμνηστικά.

Στην συνέχεια τα μέλη του Συλλόγου μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της 343Μ και να ενημερωθούν για την αποστολή της 343 Μ και τις δυνατότητες του F-16C/D Block 52+ Fighting Falcon.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η μετάβασή μας στην 340Μ όπου ο Μοίραρχός της μας ανακοίνωσε ότι μπορούμε να μεταβούμε στην πίστα και να παρακολουθήσουμε τις διαδικασίες για απογείωση του F-16 του DEMO TEΑΜ «ΖΕΥΣ» με το οποίο ο Σγος (Ι) Εμμανουήλ Καραχάλιος θα εκτελούσε πτήση συντήρησης διαθεσιμότητας ακροβατικών επιδείξεων. Κατά την διάρκεια της πτήσης είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους τρεις Τεχνικούς του DEMO TEΑΜ οι οποίοι με μεγάλη προθυμία μας απάντησαν σε κάθε απορία μας.

Η επίσκεψη μας ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις βραδινές απογειώσεις από αεροπλάνα και των δύο Μοιρών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Τσαντηράκη Αντώνιο για την έγκριση του αιτήματός μας, το Γρ. Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΑ για την προώθηση του αιτήματος, τον Διοικητή της 115ΠΜ Ταξίαρχο (Ι) Ευαγγέλου Λεωνίδα, τον Μοίραρχο της 343Μ Αντισμήναρχο (Ι) Γρίτζαλη Αθανάσιο και τον Μοίραρχο της 340 Μ Αντισμήναρχο (Ι) Φουτζίτζη Ε. για την θερμή φιλοξενία, τον Προϊστάμενο και τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της 115ΠΜ που με τις ενέργειές τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της επίσκεψής μας, τους συνοδούς αξιωματικούς Υποσμηναγούς (Ι) Πανάγο και Παπαδημητρίου και τέλος τον Σμηναγό (Ι) Καραχάλιο Εμ., καθώς και όλο το προσωπικό του DEMO TEAM ΖΕΥΣ