40 Χρόνια 347Μ


Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας «ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ» βρέθηκαν στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή εορτασμού της επετείου συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της 347 Μοίρας (347M – «ΠΕΡΣΕΑΣ»).

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεωργίος Μπλιούμης, διατελέσαντες Διοικητές της Μοίρας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό, το οποίο έχει υπηρετήσει στη Μοίρα, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μετά την δοξολογία την ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής από τον Διοικητή της Μοίρας Επισμηναγό (Ι) Βασίλειο Αποστολάκη, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας. Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να «μελετήσουμε» τα πολυάριθμα εκθέματα της φωτογραφικής έκθεσης αλλά και τη στατική έκθεση αεροσκαφών (ένα ΤΑ-7 Corsair II και ένα F-16C Blk50 που έφερε επετειακό διάκοσμο).

Η 347 Μοίρα συγκροτήθηκε το 1977 ως 347ΜΒ (Μοίρα Βομβαρδισμού) με αρχική έδρα την 115ΠΜ στη Σούδα και οριστική έδρα την 110ΠΜ στην Λάρισα. Η 347ΜΒ επιχείρησε με αεροσκάφη Α-7Η Corsair II μέχρι το 1992 που ανέστειλε την λειτουργία της. Επαναλειτούργησε το 1995 ως 347Μ στην 111ΠΜ στην Ν. Αγχίαλο εξοπλιζόμενη με αεροσκάφη F-16 Block 50 σε αποστολές αέρος – εδάφους και αέρος – αέρος και αξιοποιώντας σε αποστολές νυκτερινής κρούσης το σύστημα LANTIRN.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας «ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ» ευχαριστεί θερμά την 347Μ και ιδιαίτερα τον Διοικητή της Επισμηναγό (Ι) Βασίλειο Αποστολάκη για την τιμητική πρόσκληση και την ευκαιρία  να παρευρεθούμε στην εκδήλωση.

Φωτογραφίες από την διοργάνωση θα δείτε εδω: