361 MEA – 50 Χρόνια


Tην Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 50η επέτειο από την σύσταση της 361 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ" μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Μοίρας Αντισμηνάρχου (Ι) Νικολάου Τσιβουράκη παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις με αντιπροσωπεία μελών του.

Στην τελετή παρέστησαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ, Πτέραρχος (Ι) Γεώργιος Αυλωνίτης, ο επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Θεολόγος Συμεωνίδης, ο επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ, Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Τζιναέτης, ο επίτιμος Διοικητής ΔΑΕ, Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Πέτρουλας, οι διατελέσαντες Διοικητές της 361 Μοίρας, το εν ενεργεία και εν αποστρατεία ένστολο και πολιτικό προσωπικό το οποίο υπηρέτησε στη Μοίρα, εκπρόσωποι των τοπικών και δημοτικών Aρχών της Μεσσηνίας καθώς και μεγάλος αριθμός προσκεκλημένων.

το υπόστεγο της ΜΣΑ/Τ-6 όπου έγινε η εκδήλωση υπήρχε στατική έκθεση ενός Τ-6 ενώ στον εξωτερικό χώρο υπήρχε στατική έκθεση αεροσκαφών τεσσάρων αεροσκαφών, δύο Τ-37, εκ των οποίων το επετειακό “Μυστράς”, που πέταξαν με την 361ΜΕΑ, και δύο Τ-6, εκ των οποίων το επετειακό Τ-6 για τα 50 χρόνια της 361ΜΕΑ.

 

 

Η τελετή περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων και χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητή της 361ΜΕΑ ενώ ακολούθησε επίδειξη από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6 “Δαίδαλος”. Στην συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση στο πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο της 361ΜΕΑ.

Τα μέλη του Συλλόγου παρέδωσαν στον Διοικητή της Μοίρας πρωτότυπο αναμνηστικό για τα 50 χρόνια της.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διοικητή της 361ΜΕΑ Αντισμήναρχο (Ι) Νικόλαο Τσιβουράκη, τον ΑΕ Αντισμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνο Γράψα και όλους τους εκπαιδευτές της 361ΜΕΑ για την πρόσκληση , καθώς και τα μέλη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6 “Δαίδαλος” και να ευχηθούμε στην 361ΜΕΑ να γιορτάζει πάντα ψηλά τα επόμενα γενέθλιά της και στο προσωπικό της κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση του επίπονου έργου τους.

 

 

 

 

 



Φωτογραφίες (με την μορφή slideshow) από τις εκδηλώσεις στην 361 ΜΕΑ
μπορείτε να δείτε ακολουθώντας το link