Επέτειος 60 Χρόνων της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών


Στις 19 Δεκεμβρίου στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα έλαβαν χώρα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια λειτουργίας της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών.

Με την παρουσία τους τίμησαν την Μοίρα ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης Υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Βρεττός, πρώην διοικητές, αρχιμηχανικοί και προσωπικό της Μοίρας και φυσικά οι οικογένειες του προσωπικού, αλλά και φίλοι της 356 ΜΤΜ. Στην τελετή παρέστη και ο βετεράνος Ελληνοαμερικανός Σμήναρχος (Ι) John Muzak (Ιωάννης Μουζακιώτης), ηλικίας 93 ετών, ο οποίος εκτός από κυβερνήτης αεροσκάφους C-47 Dakota που επιχείρησε στον πόλεμο της Κορέας, υπήρξε και ο σύνδεσμος – μεταφραστής ανάμεσα στα Ελληνικά και Αμερικανικά πληρώματα.

Mε μεράκι και σεβασμό στην ιστορία της, το προσωπικό της 356 ΜΤΜ οργάνωσε με άψογο τρόπο επετειακές εκδηλώσεις οι οποίες περιελάμβαναν φωτογραφική και στατική έκθεση και προβολή video σχετικά με την ιστορία της 356ΜΤΜ και την πολυσχιδή δράση της και κοινωνική προσφορά της εντός και εκτός του Ελλαδικού χώρου. Ο Διοικητής της Μοίρας τίμησε με ειδικό αναμνηστικό τις οικογένειες των πληρωμάτων των δύο αεροσκαφών C-130 που έπεσαν στα όρη Όθρυς και Πάστρα. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, αποκαλύφθηκε το νέο, 2ο στην χρονολογική σειρά, επετειακό C-130 Hercules και ακολούθησε άλμα ελευθέρας πτώσης. Μετά την επιτυχή προσγείωση των αλεξιπτωτιστών, το C-130 Hercules που εκτέλεσε την ρίψη έκανε χαμηλές διελεύσεις πάνω από τον χώρο που γινόταν η εκδήλωση πριν την προσγείωση του.

Τα μέλη του Συλλόγου παρέδωσαν στον Διοικητή της Μοίρας Αντισμήναρχο (Ι) Ξενοφώντα Χασούρα πρωτότυπο αναμνηστικό για τα 60 χρόνια της.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διοικητή της 356ΜΤΜ Αντισμήναρχο (Ι) Ξενοφώντα Χασούρα για την πρόσκληση να παραβρεθούμε στην εκδήλωση,  και να ευχηθούμε στην 356ΜΤΜ να γιορτάζει πάντα ψηλά τα επόμενα γενέθλιά της και στο προσωπικό της καλές προσγειώσεις και κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση του επίπονου έργου τους.
Δείτε εδώ το επετειακό βίντεο για τα 60 χρόνια της 356ΜΤΜ.