Η Αναχαίτιση πετάει με KC-135R και φωτογραφίζει Ελληνικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο μας.


Δύο μέρες πριν το Πάσχα του Καλοκαιριού, η Αναχαίτιση είχε την τιμή και τη χαρά να βρεθεί σε μια εκπαιδευτική έξοδο ενός KC-135R της 351th Air Refuling Squadron/100th Air Refueling Wing RAF Mildenhall στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης της 480thFS/52nd Operational Group Spangdahlem AB που πετάει με F-16CM/DM με την ΠΑ.

Κατόπιν έγκρισης του σχετικού αιτήματός μας, την Τετάρτη 13.08.2014, αντιπροσωπεία μελών μας επιβιβάστηκε στο KC-135R για μια έξαωρη έξοδο πάνω από το Αιγαίο. Μετά την σχετική προ πτήσης ενημέρωση, επιβιβαστήκαμε στο ιπτάμενο τάνκερ με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης τις 0945πμ. Σύντομα το KC-135R έλαβε το προβλεπόμενο ύψος πτήσης αναμένοντας τα μαχητικά για ανεφοδιασμό. Η ανυπομονησία να δούμε τα ελληνικά μαχητικά στον αέρα πάνω από το καταγάλανο Αιγαίο ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα! Η ενημέρωση ανέφερε 13 ελληνικά F-16 των 340Μ, 343Μ και 335Μ.

Σύντομα τα πρώτα ελληνικά μαχητικά εμφανίστηκαν προκαλώντας δικαιολογημένα ρίγη συγκίνησης. Τα ελληνικά αεροσκάφη συνολικά εκτέλεσαν 25 επαφές με τον φωτογραφικό φακό μας να καταγράφει μοναδικές στιγμές. Η εικόνα ελληνικών μαχητικών μόλις μερικά πόδια χαμηλότερα δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια! Αναλογιζόμενοι μάλιστα ότι ελάχιστοι Έλληνες μέχρι τώρα είχαν μέχρι στιγμής είχαν την τύχη να ζήσουν ανάλογες στιγμές, έκαναν την εμπειρία μας ακόμα πιο σημαντική!

Αμέσως μετά ακολούθησαν 14 αεροσκάφη της  480thFS τα οποία εκτέλεσαν ισάριθμες επαφές προσφέροντας επίσης μοναδικές φωτογραφικές στιγμές.