Επέτειος 70 χρόνων (1943 – 2013) της 336 Μοίρας


ην Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν στην 116 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση του Αράξου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από την σύσταση της 336 Μοίρας Βομβαρδισμού στην Άλμαζα της Αφρικής στην διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ" μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Μοίρας Επισμηναγού (Ι) Απόστολου Παπαδόπουλου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις με αντιπροσωπεία μελών του.
Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Aντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ο Διοικητής και στελέχη της 116 ΠΜ, παλαιοί διοικητές, ιπτάμενοι και τεχνικοί, πολιτικό προσωπικό και πλήθος προσκεκλημένων.
Υπήρχε στατική έκθεση αεροσκαφών Α7 στο χώρο της εκδήλωσης – μονοθέσιο και διθέσιο – όπως επίσης και ένα F-104G Starfighter.
Η τελετή περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων και χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητή της 336 ΜB ενώ ταυτόχρονα τετράδα Α/φων Α-7E Corsair II πραγματοποίησε διελεύσεις και στο τέλος εικονική προσβολή του Αεροδρομίου. Στην συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών στην Διασπορά της 116 ΠΜ, στη διάρκεια της οποίας χαιρέτισε την εκδήλωση ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Aντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης. Ο Διοικητής της 336ΜΒ Επισμηναγός (Ι) Απόστολος Παπαδόπουλος έκανε μικρή Ιστορική ανάδρομη ενώ εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές όταν πήραν το λόγο παλαιός Ιπτάμενος και χήρα πεσόντος Ιπταμένου της Μοίρας. Τέλος έγινε η κοπή της τούρτας των γενεθλίων των 70 χρόνων της Μοίρας.
Τα μέλη του Συλλόγου παρέδωσαν στον Διοικητή της Μοίρας πρωτότυπο αναμνηστικό για τα 70 χρόνια της.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την 336ΜΒ για την πρόσκληση, καθώς και όλους όσους συνετέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη μας αυτή και να ευχηθούμε στην 336ΜΒ να γιορτάζει πάντα ψηλά τα επόμενα γενέθλιά της και στο προσωπικό της, Ιπτάμενο και Τεχνικό, κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση του επίπονου έργου τους.
Φωτογραφίες (σε μορφή slideshow), από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 336 ΜΒ για τα 70 χρόνια από την συγκρότησή της, μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο link