Επίσκεψη στην 337 Μ


Με μεγάλη προσμονή επισκεφτήκαμε στις 19/09/13 την 337Μ στην αεροπορική βάση της Λάρισας.
Ο Μοίραρχος Αντισμήναρχος (Ι) Δημοσθένης Ντόλας μας καλωσόρισε και μας ενημέρωσε για το ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στην συνέχεια ακολούθησε μια σύντομη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τον Σμηναγό (Ι) Κυριάκο Ξενίδη για τις δραστηριότητες της Μοίρας, εκπαιδευτικές και μη, καθώς και για τις δυνατότητες του F-16 C/D Fighting Falcon BLOCK 52+ και των οπλικών συστημάτων του.
  
Με την ολοκλήρωσή της και με την συνοδεία των Σμηναγών (Ι) Χρήστου Ντόντου και Δημήτρη Κάντζουρα μεταβήκαμε τόσο στα box όπου οι Ιπτάμενοι και Τεχνικοί είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απογείωση των Fighting Falcon αλλά και στον διάδρομο όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις απογειώσεις και προσγειώσεις.
 
Με την επιστροφή μας στην Μοίρα μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε με τους Ιπταμένους και να μας λύσουν κάθε απορία γύρω από την αεροπορική τέχνη.
 
Αργά το μεσημέρι, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας στην 337Μ ανταλλάξαμε αναμνηστικά με τον Μοίραρχο ο οποίος μόλις είχε προσγειωθεί από μια εκπαιδευτική πτήση.
 
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας «ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ» θα ήθελε να ευχαριστήσει όλο το προσωπικό της 337Μ για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην υπεράσπιση των πάτριων εδαφών, βρισκόμενο σε ετοιμότητα είτε από την μητρική της βάση στην Λάρισα είτε από κάποια Σμηναρχία Μάχης κάπου στο Αιγαίο καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Μοίραρχο Αντισμήναρχο (Ι) Δημοσθένη Ντόλα και τον ΑΕ Επισμηναγό (Ι) Δημήτριο Πατσούρα για την φιλοξενία, τον Σμηναγό (Ι) Κυριάκο Ξενίδη για την ενημέρωση και τους συνοδούς μας Σμηναγούς (Ι) Χρήστο Ντόντο και Δημήτρη Κάντζουρα. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά για την άδεια επίσκεψης στην 337Μ, το προσωπικό του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΑ για την προώθηση του αιτήματος και το προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της 110ΠΜ για την συνεργασία.
 
Φωτογραφίες από την επίσκεψη θα δημοσιευθούν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από τα αρμόδια όργανα