Επίσκεψη στο 2ο ΤΕΑΣ


Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν άσκηση εξοικείωσης των Ευέλπιδων ΙΙΙ τάξης με τα μέσα της Αεροπορίας Στρατού είχαν τα Μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας «Αναχαίτιση» την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στο 2ο ΣΥΑΣ που εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων.

Συγκεκριμένα οι Ευέλπιδες ενημερώθηκαν καταρχήν σε θεωρητική βάση για τις διαδικασίες επιβίβασης και αποβίβασης στα ελικόπτερα της ΑΣ και στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην πράξη στο ελικόπτερο UH-1H. Ανά ομάδες επιβιβάζονταν στο UH-1H ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και συμβουλές των πληρωμάτων τόσο για την προσωπική τους ασφάλεια όσο και ολόκληρης της ομάδας αλλά και του μέσου. Σε ελάχιστο χρόνο από την επιβίβασή τους τα τρία ελικόπτερα που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα απογειώθηκαν για την πρώτη πτήση εθισμού των 3ετών Ευέλπιδων. Τα πληρώματα του 2ου ΤΕΑΣ μετά από σύντομη πτήση και παρά τον δυνατό αέρα που έπνεε φρόντισαν για μια εντυπωσιακή προσέγγιση στο διάδρομο προσγείωσης και για την σχεδόν ταυτόχρονη αποβίβαση των αερομεταφερόμενων ομάδων, οι οποίες με περίσσια βούληση εκτέλεσαν την αποβίβαση από τα UH-1H.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή του 2ου ΣΥΑΣ Συνταγματάρχη (ΑΣ) Χρήστο Ηλιόπουλο για την άκρως εποικοδομητική συζήτηση που είχε με τα μέλη του Συλλόγου μας, παρόλο το ασφυκτικό πρόγραμμα και τις αυξημένες υποχρεώσεις λόγω της άσκησης. Πολύτιμη ήταν η συνδρομή του ευγενέστατου συνοδού μας Ανθυπολοχαγού (ΑΣ) Κιαμηλίδη Θεόδωρου καθόλη την διάρκεια της επίσκεψης, ο οποίος προσπαθούσε να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία μας.

Επίσης ευχαριστούμε τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο για την άδεια επίσκεψης, τον Εκπρόσωπο Τύπου ΓΕΣ Ταγματάρχη (ΠΒ) Βαλσάμη Παπαδόπουλο για την προώθηση του σχετικού αιτηματός και τους Υπολοχαγό (ΑΣ) Κωνσταντίνο Κλωναρίδη, Ανθυπολοχαγό (ΠΖ) Γεράσιμο Μακρή και Αρχιλοχία (ΑΣ) Σταυρούλα Τσιγαρδά για την συνδρομή τους στην ρύθμιση των απαραίτητων λεπτομερειών.