384ΜΕΔ Επέτειος Συμπλήρωσης 10 Χρόνων από την Ίδρυση της

384-med

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας "Αναχαίτιση" παραβρέθηκε στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης που εδρεύει στην 112ΠΜ της Ελευσίνας, η οποία γιόρτασε τη συμπλήρωση 10 χρόνων από της συγκρότησή της.

Στην τελετή ήταν παρόντες το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Μοίρας, διατελέσαντες διοικητές της Μοίρας, αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, της Αεροπορίας Στρατού καθώς και ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε επίδειξη Έρευνας – Διάσωσης (SAR-CSAR) με δύο ελικόπτερα Super Puma AS-332, το ένα εκ των οποίων έφερε επετειακό διάκοσμο για τα 10 χρόνια της Μοίρας.

Στη διάρκεια της τελετής βραβεύτηκαν εκπρόσωποι μονάδων και σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν συνεργαστεί με τη Μοίρα στο έργο που επιτελεί, το προσωπικό που βοήθησε στην οργάνωση της γιορτής, τα στελέχη που ανέλαβαν την βαφή του επετειακού ελικοπτέρου καθώς και τα στελέχη που έφεραν εις πέρας τη δημιουργία του άκρως εντυπωσιακού λευκώματος.

Στην ομιλία του ο Διοικητής της 384ΜΕΔ Αντισμήναρχος (Ι) Φώτιος Λαχουβάρης εξήρε το ηθικό και τις ικανότητες του προσωπικού της Μοίρας ιδιαίτερα σε στιγμές που οι ανθρώπινες αντοχές έφταναν στα όριά τους, παρότι το προσωπικό απουσιάζει για περίπου 3 με 4 μήνες ετησίως από τις οικογένειές του όντας αποσπασμένο σε κλιμάκια της νησιωτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση με γεύμα όπου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με πολλά στελέχη της ΠΑ. Στο τέλος της δεξίωσης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “Αναχαίτιση” δώρισε στον Διοικητή της 384ΜΕΔ Αντισμήναρχο (Ι) Φώτιο Λαχούβαρη αναμνηστικό δώρο, που αποτελούσε σύνθεση ενός ελικοπτέρου Super Puma AS-332 και ενός πούμα, που αποτελεί και το σήμα της 384ΜΕΔ, συμβολίζοντας το επιθετικό πνεύμα στην αντιμετώπιση των πολυποίκιλων αποστολών που τα πληρώματα της 384ΜΕΔ καλούνται να φέρουν σε πέρας.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε στην 384ΜΕΔ καλή δύναμη στο δύσκολο κοινωνικό έργο που επιτελεί, καλές πτήσεις, ασφαλείς προσγειώσεις και πάντα επιτυχημένες διασώσεις!

Δείτε εδώ το επετειακό βίντεο της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την ίδρυση της 384ΜΕΔ