Γιορτή ΠΑ 2016 – Επίσημη επίδειξη στο Φλοίσβο


Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας «ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ» παρακολούθησαν την επίδειξη των ιπτάμενων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας στο Φλοίσβο.

Η Πολεμική μας Αεροπορία τίμησε φέτος τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ με εναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο, στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, και κράτησε «με το στόμα ανοικτό» χιλιάδες κόσμου επι μιάμιση ώρα περίπου. Το πρόγραμμα της επίδειξης ξεκίνησε με μια προσομοίωση εκτέλεσης αποστολής Έρευνας – Διάσωσης από ελικόπτερο Super Puma σε συνεργασία με αεροσκάφος C-130 και προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης για περισυλλογή Ιπταμένου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προσβολή ελικοπτέρου απο ζεύγος αεροσκαφών F-16, εναέρια μάχη από ζεύγη αεροσκαφών M-2000-5 και F-16, προσβολή χαμηλού ύψους από ζεύγη αεροσκαφών F-4Ε και F-16, αεροπυρόσβεση από ζεύγος αεροσκαφών CL-215 και αντιμετώπιση απειλής αεροσκάφους σε σενάριο «Renegade», προσομοιωμένο από αεροσκάφη της Aegean και Olympic Air τα οποία στην συνέχεια έκαναν διέλευση, η Olympic Air μαζί με το Τ-6 της ομάδας “ΔΑΙΔΑΛΟΣ” και η Aegean μαζί με ζεύγος F-16. Όλα αυτά μπροστά στους φίλους της ΠΑ που κατέκλυσαν το Παλαιό Φάληρο και θαύμασαν τις ικανότητες των ιπταμένων και μη στελεχών της, μην ξεχνώντας στιγμή τους αφανείς ήρωες που ετοίμασαν τα ιπτάμενα μέσα στην εντέλεια, τους τεχνικούς, που χωρίς αυτούς καμία αποστολή δεν εκτελείται.

Τέλος, οι Ομάδες Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» και T-6A «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», μας έδωσαν για άλλη μια φορά μια εξαιρετική παρουσίαση που θα μας μείνει αξέχαστη με τα βαμμένα επετειακά αεροσκάφη τους. Η αεροπορική επίδειξη έκλεισε με δεύτερη διέλευση του αεροσκάφους της Aegean μαζί με το F-16 της ομάδας “ΖΕΥΣ. Η όλη εκδήλωση συνοδευόταν απο τους ήχους της Ελαφράς Ορχήστρας της ΠΑ, άριστη συνοδεία στους ήχους των κινητήρων των σιδερένιων πουλιών.

Και του χρόνου Πολεμική μας Αεροπορία. Με δύναμη και υγεία. Ευχαριστούμε!

Φωτογραφίες απο την επίδειξη μπορείτε να δείτε εδω:

https://www.flickr.com/photos/129869839@N06/albums/72157675122262990