Επίσκεψη στο 2ο ΤΕΕΠ


Φοράνε τις ίδιες πράσινες φόρμες πτήσης με την ελληνική σημαία στο μπράτσο τους όπως και οι Ίκαροι της ΠΑ. Δεν προέρχονται από τη Σχολή Ικάρων αλλά το πάθος τους για την πτήση τους οδήγησε στο να γίνουν χειριστές ελικοπτέρων στην Αεροπορία Στρατού.

Διακατέχονται από υψηλό επιθετικό πνεύμα και νοοτροπία. Επιθυμούν και εκπαιδεύονται να πετούν χαμηλά, πολύ χαμηλά. Και όταν πετούν χαμηλά θέλουν να μην τους βλέπουν οι αντίπαλοι. Για αυτό επιδίωξή τους είναι να πετούν νύχτα. Νύχτα που ο εχθρός, ιστορικά, την φοβάται, νύχτα που ο εχθρός ξεκουράζεται. Την νύχτα όπου πετάει μόνο ο ικανός, μόνο ο ατρόμητος, αυτός που το κίνητρο του είναι να υπερασπιστεί την Πατρίδα του.

Ο λόγος για το προσωπικό του 2ου ΤΕΕΠ. Τη μονάδα που είχαμε την επιθυμία να επισκεφτούμε για δεύτερη φορά και η επιθυμία μας αυτή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016.

Επικεφαλής του 2ου ΤΕΕΠ είναι ο Αντισυνταγματάρχης (ΑΣ) Εμμανουήλ Χατζηδάκης. Με βαθιά γνώση των ιπτάμενων μέσων της Μονάδας που διοικεί, τα επιθετικά ελικόπτερα AH64D, είναι ο εμπνευσμένος ηγέτης που καθοδηγεί το Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό στην βέλτιστη αξιοποίηση των οπλικών τους συστημάτων. Το ΑΗ64D θεωρητικά και πρακτικά είναι το καλύτερο επιθετικό ελικόπτερο σε όλη την υφήλιο, με υψηλές δυνατότητες δικτύωσης, ανταλλαγής και συλλογής πληροφοριών. Ειδικά σχεδιασμένο για την αποστολή του, διαθέτει μεγάλη επιβιωσημότητα και ευελιξία.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψή μας στο 2ο ΤΕΕΠ είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις αποστολές που αναλαμβάνουν τα ελικόπτερα του Τάγματος και προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε μερικές από τις δυνατότητες των AH64D μέσω εκτεταμένης παρουσίασης στο Glass Cockpit του Longbow. Λόγω της έντονης εκπαιδευτικής πτητικής δραστηριότητας μεταβήκαμε στην πίστα του αεροδρομίου για να σταματήσουμε τον χρόνο, φωτογραφίζοντας προσωπικό και ελικόπτερα προσφέροντας μια ιστορική παρακαταθήκη στις μελλοντικές γενιές.

Απομακρυνόμενοι από το 2ο ΤΕΕΠ ήμασταν εντυπωσιασμένοι για τις ικανότητες του προσωπικού. Ήμασταν «τρομαγμένοι» από τις δυνατότητες του ελικοπτέρου ΑΗ64D και είμαστε απόλυτα σίγουροι για τον τρόμο που θα νιώσουν ημέρα και νύχτα οι άτυχοι τυχόν εισβολείς της πατρίδας μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη καθώς και τον Εκπρόσωπο Τύπου ΓΕΣ Συνταγματάρχη (ΔΒ) Νικόλαο Φανιό για την προώθησή και την έγκριση του αιτήματός της επίσκεψης μας.

Επίσης, ευχαριστούμε τον Διοικητή του 2ου ΤΕΕΠ Αντισυνταγματάρχη (ΑΣ) Εμμ. Χατζηδάκη, τον Υποδιοικητή Ταγματάρχη (ΑΣ) Κ. Παππά, τον Ταγματάρχη (ΑΣ) Θ. Τσώνη, τον Λοχαγό (ΑΣ) Χ. Αντωνιάδη, τον συνοδό κατά την διάρκεια της επίσκεψης μας Επιλοχία (ΑΣ) Θ. Θεοδωράκη καθώς και όλο το προσωπικό της Μονάδας, που με τις ενέργειές τους κατάφεραν να μας ενημερώσουν σε θέματα και ζητήματα που άπτονται των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64DHA και να μας δώσουν μία μικρή εικόνα των δυνατοτήτων τους.

Ευχόμαστε σε όλο το προσωπικό Καλές Πτήσεις και Ασφαλείς Προσγειώσεις.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη θα δημοσιευτούν μετά από την σχετική επεξεργασία.

Για το ΔΣ
Σωτήριος Λάβαρης
Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων και Διαδικτύου.