Επίσκεψη στην 343Μ


Στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2016, μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας "Αναχαίτιση", βρέθηκαν για ακόμη μια φορά στους φιλόξενους χώρους της 343Μ "Αστέρι".

Για ακόμη μια φορά είχαμε την χαρά να συναντηθούμε με φίλους, να συνομιλήσουμε μαζί τους και να ενημερωθούμε για τρέχοντα θέματα όπως η συμμετοχή της Μοίρας στην εκπαιδευτική σειρά του TLP. O Μοίραρχος της 343Μ Ασμχος (Ι) Νικόλαος Καβαλάρης και ο ΑΕ Επσγος (Ι) Χρήστος Τσούλας παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά τους μας διάθεσαν τον πολύτιμο χρόνο τους ώστε να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματά μας αλλά και να ικανοποιήσουν και με το παραπάνω όλα τα αιτήματά μας κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης μας.

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των συνοδών αξιωματικών και υπαξιωματικών του Γραφείου Ασφαλείας, παρακολουθήσαμε από κοντά όλες τις διαδικασίες προ της απογείωσης, τροχοδρόμησης και απογείωσης των αεροσκαφών τόσο της 343Μ όσο και της 340Μ. Επιπλέον είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τον εξομοιωτή του F16Blk52+ και να παρακολουθήσουμε από κοντά μια τυπική εκπαιδευτική έξοδο μαθητή του ΣΜΕΤ. Με τον εκπαιδευτή να ελέγχει συνεχώς τον ιπτάμενο στις διαδικασίες που ακολουθεί, ειδικά στην περίπτωση των έκτακτων αναγκών, γίναμε μάρτυρες του επιπέδου εκπαίδευσης των νέων ιπταμένων αλλά και του επαγγελματισμού τους.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως μας, είχαμε επίσης την ευκαιρία να δούμε για ακόμη μια φορά το κλιμάκιο της 480FS της 52FW με έδρα την αεροπορική βάση Spangdahlem. Η 480FS με 18 αεροσκάφη F-16CM/DM και πολυπληθές ανθρώπινο δυναμικό είχε μετασταθμεύσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ΑΒ Σούδας για να εκπαιδεύσει κυρίως νέους ιπταμένους της. Εϊχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τόσο με τον επικεφαλής της αποστολής όσο και με ιπταμένους οι οποίοι με χαρά απάντησαν στις ερωτήσεις μας. Κατά τη διάρκεια της επαφής μας τους δωρίσαμε μια συλλογή φωτογραφιών από παλαιότερες επισκέψεις τους, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη εκπαιδευτική τους μεταστάθμευση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντπχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση για την έγκριση του αιτήματος μας να επισκεφτούμε την 343Μ, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΓΕΑ για την ταχύτατη προώθηση και διεκπεραίωση του εν λόγω αιτήματος, τον Μοίραρχο Ασμχο (Ι) Νικόλαο Καβαλάρη και τον ΑΕ Επσγο (Ι) Χρήστο Τσούλα για τον χρόνο και την ενέργεια που δαπάνησαν ώστε η επίσκεψη να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και φυσικά τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Γραφείου Ασφαλείας 115ΠΜ, οι οποίοι έφεραν σε πέρας με απόλυτη ασφάλεια όλες τις κινήσεις μας εντός αεροδρομίου.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για το ΔΣ
Σωτήριος Λάβαρης
Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων και Διαδικτύου.