Επίσκεψη στην 336 ΜΒ


Την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας «ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ», βρέθηκε στην 116 ΠΜ, στον Άραξο, θέλοντας να δει για άλλη μια φορά τους τελευταίους κουρσάρους στον κόσμο, τα θρυλικά πλέον βομβαρδιστικά A-7 Corsair II που διαθέτει η ιστορική 336ΜΒ.
Παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που απαγόρευσαν κάθε πτητική δραστηριότητα την ημέρα εκείνη, ο Σύλλογός μας πέρασε μερικές ώρες γεμάτες συγκίνηση δίπλα στους Κουρσάρους των ουρανών και το προσωπικό της 336. Είδαμε από κοντά το υπόστεγο συντήρησης, την πίστα των Corsair, τα καταφύγια (shelter) των αεροσκαφών και συνομιλήσαμε με ιπταμένους και τεχνικούς της Μοίρας. Τέλος, αφήσαμε στην 336 ένα ακόμη ενθύμιο, ένα αναμνηστικό δώρο, μια φωτογραφία από προηγούμενη επίσκεψη μας: ένα διθέσιο εκπαιδευτικό TΑ-7C να τροχοδρομεί προς τη δύση του ηλίου (ο τύπος ως γνωστόν θα αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία φέτος).

Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, τον εκπρόσωπο τύπου ΓΕΑ Σμήναρχο (Ι) Αλέξανδρο Μαρίνο, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΑ, τον Διοικητή της 116 ΠΜ Σμήναρχο (Ι) Πέτρο Χατζήρη, τον Διοικητή της 336 ΜΒ Επισμηναγό (Ι) Απόστολο Παπαδόπουλο. Ακόμη, ευχαριστούμε ιδιαίτερα το προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της 116 ΠΜ και τον συνοδό μας Σμια (ΟXOM) Αλέξη Γκολφινόπουλο καθώς και τον Aνθσγό (I) Εμμανουήλ Γαρεφαλάκη , τον Ανθσγό (MA) Ευστάθιο Κρητικό, τον Σμια (OOXOM) Δημήτριο Δημούλια, τον Σμια (ΟΑΑΔ) Παναγιώτη Καρατζά και τον Ασμια (ΕΤΑΦ) Ιωάννη Βόσσο.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη θα δημοσιευθούν σύντομα