348 ΜΤΑ – 60 Χρόνια Λειτουργίας


Στις 20 Σεπτεμβρίου στην 110 ΠΜ στην Λάρισα έλαβαν χώρα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια λειτουργίας της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης και των 35 χρόνων υπηρεσίας του RF-4E.

Με την παρουσία τους τίμησαν την Μοίρα ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας Αντιπέραρχος (Ι) Χρήστος Βαϊτσης, πρώην διοικητές και προσωπικό της Μοίρας και φυσικά οι οικογένειες του προσωπικού, αλλά και φίλοι της 348ΜΤΑ.

Mε μεράκι και σεβασμό στην ιστορία της, το προσωπικό της 348ΜΤΑ οργάνωσε με άψογο τρόπο τόσο την εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη τεσσάρων RF-4E εκ των οποίων το νέο, 3ο στην χρονολογική σειρά, επετειακό Phantom στο οποίο κυβερνήτης ήταν ο Αντισμήναρχος (Ι) Εμμανουήλ Μπουτουρίδης όσο και την μετέπειτα δεξίωση στον προαύλιο χώρο της Μοίρας.

Στο νέο επετειακό RF-4E τα άγρυπνα Μάτια στο κάθετο σταθερό καθώς και το φίλμ με τις χρονολογίες και τα φιγούρες όλων των αεροσκαφών που έχουν υπηρετήσει στην Μοίρα κυριάρχησαν στο διάκοσμό του.

Με την σειρά μας θα θέλαμε να ευχηθούμε στο Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό της Μοίρας, καλές προσγειώσεις και υψηλό ηθικό για την υπεράσπιση των πάτριων εδαφών.

Στην εκδήλωση υπήρχε στατική έκθεση ενός RF-84, με το οποίο επιχειρούσε η 348ΜΤΑ από 1956 έως 1991, ενώ συμμετείχαν η ιταλική Πολεμική Αεροπορία με ένα αεροσκάφος τύπου ΑΜΧ και ένα TORNADO IDS, η γαλλική με δύο Mirage  F-1CR και η ισπανική με δύο EF-18A(M) Hornet. Στην συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση στους χώρους της 348ΜΤΑ, κατά την διάρκεια της οποίας ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “Αναχαίτιση”, πέρα από την συμβολή του στην δημιουργία του επετειακού λευκώματος, δώρισε στην 348ΜΤΑ ένα πρωτότυπο αναμνηστικό για τα 60 χρόνια της με την φιγούρα του Spook στα χρώματα της 348ΜΤΑ, δημιουργία του μέλους μας Κ. Κονταδάκη. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τα δύο γαλλικά Mirage F-1 CR, που χρειάστηκε να επιστρέψουν στην χώρα τους, πραγματοποίησαν υπέρπτηση του χώρου της 348ΜΤΑ.

Ευχαριστούμε την 348ΜΤΑ για την πρόσκληση και το ιδιαίτερο αναμνηστικό που μας χάρισε και ευχόμαστε στο Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό της Μοίρας, Καλές Προσγειώσεις και υψηλό ηθικό για την υπεράσπιση των πάτριων εδαφών και την εκτέλεση της αποστολής τους.