Επιμνημόσυνη Δέηση Πεσόντων Ναυτικής Αεροπορίας


τις 31/01/2013, στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού στον Μαραθώνα Αττικής, πραγματοποιήθηκε η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση Πεσόντων Ναυτικής Αεροπορίας.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καράμπελας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και οι συγγενείς των πεσόντων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “Αναχαίτιση”, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη των πεσόντων, παραβρέθηκε με αντιπροσωπεία μελών του.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μύρων Γιαννακάκης κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη των Πεσόντων της Ναυτικής Αεροπορίας.

Φέτος συμπληρώνονται 17 χρόνια από την πτώση κατά τη διάρκεια αναγνωριστικής αποστολής στα Ίμια του ελικοπτέρου ΑΒ-212 ASW ΠΝ 21 με πλήρωμα τον Υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό.
 
Οι ως άνω Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού απονηώθηκαν με το ελικόπτερο ΑΒ-212 ASW ΠΝ 21 από τη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ (F-461) για να διαπιστώσουν την παρουσία των Τούρκων εισβολέων στην Ελληνική Επικράτεια και συγκεκριμένα στις βραχονησίδες Ίμια.
 
Με θλίψη διαπιστώσαμε την απουσία των ΜΜΕ από την τελετή.
 
Μετά από 17 χρόνια, υπάρχουν ακόμη Έλληνες που δεν έχουν ξεχάσει.